Gre za odgovornost – in dolžnost


Dolžnost državljanov torej ni samo njihovo podrejanje in spoštovanje zakonov. To spoštovanje in podrejanje čistemu pozitivističnemu načelu zakonitosti ne sme biti absolutno. Državljani kot ljudje in avtonomni posamezniki nimajo le pravice in svobode upoštevati tudi lastno vest, temveč so jo dolžni upoštevati. Braniti jo morajo v primerih, ko se ta vest konfliktno sooči z vrednostno nasprotno usmerjeno zakonsko dolžnostjo. Dworkin pravi, da na...

Še niste registrirani? Za dostop do zaklenjenih člankov na Ustavniškem blogu, se morate najprej registrirati. Z registracijo boste ustvarili svoj uporabniški profil, s katerim boste kasneje lahko dostopali do objav. Pri registraciji boste morali izpolniti obrazec za registracijo. Registracija je enkratno dejanje, ki ga izvedete zgolj enkrat. Sledite navodilom s klikom na »Registrirajte se«.

Registrirajte se

Prijavijo se lahko samo že registrirani uporabniki. Ko ste enkrat registrirani in imate svoj uporabniški profil že ustvarjen, se lahko prijavite s svojim uporabniškim imenom in geslom, s klikom na »Prijavite se«. Prijava ni mogoča brez predhodne registracije.

Prijavite se
Meni