Piškotki

Politika uporabe piškotkov spletne strani

Politika uporabe se nahaja na spletnem naslovu www.andraz-tersek.si in je s tem splošno dosegljiva in javno objavljena. Upravljalec spletne strani si pridržuje pravico, da dopolni ali spremeni politiko uporabe spletnih piškotkov brez predhodnega posvetovanja ali odobritve s strani posameznika. Ne glede na to pravico, pa se ob spremenitvi politike uporabe piškotkov ponovno pojavi soglasje glede strinjanja s politiko uporabe piškotkov.

Pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na vašem računalniku ali mobilni napravi, urejajo Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2), Splošna uredba EU o varstvu podatkov (GDPR) in Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2).

Kaj so piškotki?

Pri uporabi spletne strani uporabljamo piškotke, to so majhne besedilne datoteke, ki se lahko izbrišejo in se hranijo na računalniku uporabnika ter omogočajo personalizacijo vsebin, ki so na voljo na spletni strani. Ponudnik uporablja piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti ter izboljšanje vsebin spletne strani in njeno prilagoditev potrebam uporabnikov. Ponudnik zato na več mestih spletne strani uporablja funkcionalne in bistvene piškotke, npr., da preveri identiteto uporabnikov ob dostopu do uporabniškega računa, da prepozna vaš brskalnik in vaše nastavitve ali da določene storitve prijazneje predstavi uporabniku. Navedene piškotke pridobivamo v obliki, ki ne omogoča identifikacije posameznika, razen če se uporabnik z identifikacijo strinja. Piškotki se po končanem obisku spletne strani ali najkasneje 10 dni po tem samodejno izbrišejo.

Uporabnik lahko z ustreznimi nastavitvami brskalnika določi sprejetje piškotkov le v posameznih primerih ali njihovo zavrnitev v celoti. Iz tehničnih razlogov je lahko uporaba spletne strani ali posameznih storitev ob zavrnitvi piškotkov onemogočena ali omejena.

Kako uporabljamo piškotke na naši spletni strani?

Obvezni piškotki – so piškotki, ki so nujno potrebni za normalno delovanje spletne strani. Te piškotke spletna stran uporablja, da lahko zagotavlja delovanje osnovnih funkcionalnosti, kot je navigacija po spletni strani, dostop do zaščitenih delov spletne strani (npr. Ustavniški blog) in podobno. Brez piškotkov iz te skupine, spletna stran ne deluje pravilno.

Funkcionalni piškotki – se uporabljajo za zagotavljanje bolj personalizirane izkušnje na naši spletni strani in za shranjevanje vaših odločitev ob uporabi naše spletne strani. Funkcionalne piškotke lahko, na primer, uporabljamo za to, da si zapomnimo vaše jezikovne nastavitve oz. podatke za vpis v vaš račun.

Analitični piškotki – se uporabljajo za zagotavljanje informacij o interakciji obiskovalcev s spletnim mestom. Te piškotke uporabljamo izključno za notranje raziskave o tem, kako lahko izboljšamo storitev, ki jo ponujamo uporabnikom našega spletnega mesta. Ti piškotki preprosto ocenijo, kako kot anonimni uporabnik komunicirate z našo spletno stranjo, npr. informacije o številu obiskovalcev, stopnje obiskov ene strani, vir prometa itd. (zbrani podatki ne razkrivajo vaše osebnosti). Podatki, zbrani iz anonimnih piškotkov, se ne delijo s tretjimi osebami ali se uporabljajo za kakršen koli drug namen.

Marketinški piškotki – se uporabljajo za sledenje obiskovalcem na spletnih straneh. Namen teh piškotkov je prikazovanje oglasnih sporočil, ki so pomembni in privlačni za posameznega uporabnika in so zato bolj dragoceni za založnike in oglaševalce. 

Nekategorizirani piškotki – so tisti, ki se analizirajo in še niso uvrščeni v kategorijo.

Meni