Ustavnopravni komentar predlaganih sprememb Zakona o nalezljivih boleznih in sprejetega ZNB-B


Izr. prof. dr. Andraž Teršek (Uvodno pojasnilo: ker je bila objava komentarja v strokovni reviji Pravna praksa zavrnjena, ga objavljam na tem mestu) Uvod Uvodoma takoj opozorim na ustavnopravno pomembno dejstvo. Dve sodnici in dva sodnika Ustavnega sodišča RS (US) so v svojih odklonilnih ločenih mnenjih k odločbi št. U-I-83/20,[i] ki zadeva presojo ustavnosti ukrepov,...

Še niste registrirani? Za dostop do zaklenjenih člankov na Ustavniškem blogu, se morate najprej registrirati. Z registracijo boste ustvarili svoj uporabniški profil, s katerim boste kasneje lahko dostopali do objav. Pri registraciji boste morali izpolniti obrazec za registracijo. Registracija je enkratno dejanje, ki ga izvedete zgolj enkrat. Sledite navodilom s klikom na »Registrirajte se«.

Registrirajte se

Prijavijo se lahko samo že registrirani uporabniki. Ko ste enkrat registrirani in imate svoj uporabniški profil že ustvarjen, se lahko prijavite s svojim uporabniškim imenom in geslom, s klikom na »Prijavite se«. Prijava ni mogoča brez predhodne registracije.

Prijavite se
Meni