Nurnberški kodeks


— Uvod Sodba sodišča za vojne zločine v Nürnbergu je določila 10 standardov, ki jih morajozdravniki upoštevati pri izvajanju poskusov na ljudeh, za novi kodeks, ki je zdajsprejet po vsem svetu. Ta sodba je vzpostavila nov standard etičnega zdravniškega ravnanja za obdobječlovekovih pravic po drugi svetovni vojni. Ta dokument med drugimi določa zahtevopo tem, da...

Še niste registrirani? Za dostop do zaklenjenih člankov na Ustavniškem blogu, se morate najprej registrirati. Z registracijo boste ustvarili svoj uporabniški profil, s katerim boste kasneje lahko dostopali do objav. Pri registraciji boste morali izpolniti obrazec za registracijo. Registracija je enkratno dejanje, ki ga izvedete zgolj enkrat. Sledite navodilom s klikom na »Registrirajte se«.

Registrirajte se

Prijavijo se lahko samo že registrirani uporabniki. Ko ste enkrat registrirani in imate svoj uporabniški profil že ustvarjen, se lahko prijavite s svojim uporabniškim imenom in geslom, s klikom na »Prijavite se«. Prijava ni mogoča brez predhodne registracije.

Prijavite se
Meni