O revščini in ustavi – o dobri ustavi in neustavni revščini


Vir: Delo 2019 (Op.: trije združeni članki iz Objektiva, objavljeni leta 2016) Intrinzična vrednost socialne države: Revščina je neustavna! Socialne pravice so sestavni, nujni in nepogrešljivi del slovenskega ustavnega reda, naše temeljske ustavne demokracije in pravne države – kot vladavine prava. Torej in predvsem kot vladavine vnaprej določenih, jasnih, razumljivih, v dobri veri določenih in...

Še niste registrirani? Za dostop do zaklenjenih člankov na Ustavniškem blogu, se morate najprej registrirati. Z registracijo boste ustvarili svoj uporabniški profil, s katerim boste kasneje lahko dostopali do objav. Pri registraciji boste morali izpolniti obrazec za registracijo. Registracija je enkratno dejanje, ki ga izvedete zgolj enkrat. Sledite navodilom s klikom na »Registrirajte se«.

Registrirajte se

Prijavijo se lahko samo že registrirani uporabniki. Ko ste enkrat registrirani in imate svoj uporabniški profil že ustvarjen, se lahko prijavite s svojim uporabniškim imenom in geslom, s klikom na »Prijavite se«. Prijava ni mogoča brez predhodne registracije.

Prijavite se
Meni