Ustava govori o »pravici do zagovornika«, ne o dolžnosti, da je zagovornik le odvetnik


Predstavljajte se, da s stranko na sodišče pride bodisi ugledni in uveljavljeni pravni strokovnjak bodisi izvrsten pravnik bodisi človek, ki nima formalne pravne izobrazbe, a pravo obvlada maksimalno suvereno, ob tem pa je vešč argumentacije in retorike. Namen? Da bi pred sodiščem zagovarjal stranko, v vlogi zagovornika. Predsedujoča sodnica mu tega ne dovoli. Najprej vpraša,...

Še niste registrirani? Za dostop do zaklenjenih člankov na Ustavniškem blogu, se morate najprej registrirati. Z registracijo boste ustvarili svoj uporabniški profil, s katerim boste kasneje lahko dostopali do objav. Pri registraciji boste morali izpolniti obrazec za registracijo. Registracija je enkratno dejanje, ki ga izvedete zgolj enkrat. Sledite navodilom s klikom na »Registrirajte se«.

Registrirajte se

Prijavijo se lahko samo že registrirani uporabniki. Ko ste enkrat registrirani in imate svoj uporabniški profil že ustvarjen, se lahko prijavite s svojim uporabniškim imenom in geslom, s klikom na »Prijavite se«. Prijava ni mogoča brez predhodne registracije.

Prijavite se
Meni