Ustavniški blog – splošni pogoji

Ustavniški blog upravlja INŠTITUT USTAVNIK – PRAVNI INŠTITUT DR. ANDRAŽA TERŠKA (v nadaljevanju »Inštitut Ustavnik«).

»Inštitut Ustavnik« si pridržuje pravico do spremembe ali posodobitve katerega koli dela splošnih pogojev in določil, pod katerimi se omogoča uporabo Ustavniškega bloga, brez vnaprejšnjega obvestila.

Registracija na Ustavniški blog

Z registracijo na Ustavniški blog uporabnik potrjuje, da je prebral splošne pogoje uporabe in se z njimi v celoti strinja. Dostop do Ustavniškega bloga in njegovo uporabo urejajo ti splošni pogoji, ki so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o elektronskem poslovanju in Zakonom o elektronskih komunikacijah.

Za dostop do zaklenjenih člankov na Ustavniškem blogu, se morate najprej registrirati. Z registracijo boste ustvarili svoj uporabniški profil, s katerim boste kasneje lahko dostopali do objav. Registracija je enkratno dejanje, ki ga izvedete zgolj enkrat. Pri registraciji boste morali izpolniti obrazec za registracijo in posredovati vse zahtevane podatke za aktivacijo vašega uporabniškega računa, sicer vaš uporabniški profil ne bo aktiven. Ti podatki so: ime, priimek, e-naslov, uporabniško ime, geslo, naslov, poštna številka, kraj in izbrani paket po vaših željah. Člani in članice Inštituta Ustavnik ali katere od organizacijskih enot Sindikata Sonce Slovenije, študentje, upokojenci in upokojenke ter osebe, ki živijo od socialnih pomoči morajo ob registraciji naložiti tudi potrdilo o svojem statusu, sicer vaš uporabniški račun ne bo aktiven.

Pri registraciji so na voljo naslednji paketi:

 • »Polletna splošna naročnina 99 €«
 • »Letna splošna naročnina 149 €«
 • »Člani/članice Inštituta Ustavnik, letna naročnina 29 €«
 • »Člani/članice drugih sindikalnih organizacij, letna naročnina 69 €«
 • »Študentje, letna naročnina 49 €«
 • »Upokojenci in upokojenke, letna naročnina 29 €«
 • »Osebe, ki živijo od socialnih pomoči, letna naročnina 20 €«
 • »Mesečna splošna naročnina 19 €«
 • »Plačilo naročnine po vaših finančnih zmožnostih in po lastni volji. Velja kot mesečna naročnina.«

Dokler ste registrirani uporabnik in dokler je vaš uporabniški račun aktiven, morate sami skrbeti za ažurnost in točnost podatkov. Ob vpisu uporabniškega imena vam svetujemo, da vnesete uporabniško ime, ki naj bo nekakšen vzdevek, ki ne razkriva vaših osebnih identifikacijskih podatkov in si ga boste zlahka zapomnili. Ob izbiri gesla vam svetujemo, da naj bo drugačno od uporabniškega imena. Svetujemo vam, da kot geslo ne uporabljate svojih osebnih podatkov, ki bi jih lahko nekdo, ki te vaše podatke pozna, uganil (npr. datum rojstva, ime otroka, ipd).

Registracijo lahko uporabnik izvede le v svojem imenu in za svoj račun, razen, če to opravi z izrecnim pisnim pooblastilom druge osebe za to drugo osebo. Kot registrirani uporabnik se zavezujete k varovanju uporabniškega imena in gesla ter k nerazkrivanju oz. neposredovanju teh podatkov tretjim nepooblaščenim osebam. Odgovorni ste za vse aktivnosti, opravljene z uporabo vašega uporabniškega računa, zato vam svetujemo, da na javnih računalnikih ne shranjujete svojega uporabniškega imena in gesla, saj lahko pride do zlorabe vaših podatkov. »Inštitut Ustavnik« zato ne more biti odgovoren za kakršno koli izgubo, škodo ali zlorabo, do katere lahko pride zaradi nepooblaščene uporabe vašega računa ali gesla.

Opozorilo: Vse informacije, ki jih vsebuje Ustavniški blog, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Brez izrecnega predhodnega pisnega dovoljenja avtorja je prepovedano vsakršno kopiranje, prepisovanje, spreminjanje, deljenje, razmnoževanje, javno prikazovanje in predvajanje, razširjanje v komercialne namene ter druge oblike uporabe avtorskega dela kot tudi uporaba podatkov oz. vsebin. Posamezni deli vsebin se smejo citirati, na način, kot to velja pri povzemanju vsebin z delnim citiranjem, ali pri pisanju strokovnih ali znanstvenih besedil. V tem primeru ujemanje z besedilom na blogu ne sme presegati 20%. V primeru kršitve te prepovedi je kršilec pravno in odškodninsko odgovoren. Po ugotovitvi kršitve teh pravil skrbnik bloga obvesti kršitelja o kršitvi in mu v plačilo pošlje račun v znesku 250 EUR. Enako skrbnik bloga ravna v primeru ugotovljenega nedovoljenega dostopa do vsebin na blogu in v primeru ugotovljene prevare uporabnika glede statusa ali plačila.

Dostopnost registriranih uporabnikov

Prijava brez predhodne registracije ni mogoča. V Ustavniški blog se lahko prijavijo samo že registrirani uporabniki. V kolikor so bili ob registraciji izpolnjeni vsi pogoji, boste, ko boste lahko dostopali do objav, o tem obveščeni po e-pošti. Ko ste enkrat registrirani in imate svoj uporabniški profil že ustvarjen, se lahko prijavite s svojim uporabniškim imenom in geslom, s klikom na gumb »Prijavite se« (v posameznem članku).

Če ste plačilo izvedli s plačilno kartico, bo vaš uporabniški račun aktiven takoj in boste takoj lahko dostopali do vsebin.

Če ste plačilo izvedli z univerzalnim plačilnim nalogom (UPN)/plačilom po predračunu, bo vaš uporabniški račun, ob izpolnjevanju vseh pogojev, aktiven v roku osmih delovnih dni od dneva prejetja vašega plačila na TRR »Inštituta Ustavnik« oz. v najkrajšem možnem času, če je razlog za to višja sila (izklop interneta, vojno stanje, druge izredne razmere,…). Plačilo poravnate ob registraciji.

Kot registrirani uporabnik boste imeli dostop do tistih storitev, ki vam jih omogoča paket, ki ste ga izbrali ob registraciji.

 • Polletna splošna naročnina 99 € (Če izberete ta paket, imate po plačilu polletne naročnine dostop do vseh objav za obdobje šestih mesecev. Plačilo poravnate ob registraciji. Vaš uporabniški račun bo aktiven, ko pregledamo vašo prijavo in ko se plačilo zabeleži – v roku osmih delovnih dni oz. v najkrajšem možnem času, če je razlog za to višja sila – izklop interneta, vojno stanje, druge izredne razmere,…)
 • Letna splošna naročnina 149 € (Če izberete ta paket, imate po plačilu letne naročnine dostop do vseh objav za obdobje dvanajstih mesecev. Plačilo poravnate ob registraciji. Vaš uporabniški račun bo aktiven, ko pregledamo vašo prijavo in ko se plačilo zabeleži – v roku osmih delovnih dni oz. v najkrajšem možnem času, če je razlog za to višja sila – izklop interneta, vojno stanje, druge izredne razmere,…)
 • Člani/članice Inštituta Ustavnik, letna naročnina 29 € (Če ste član/članica organizacije, imate po plačilu letne naročnine dostop do objav za obdobje dvanajstih mesecev. Ob registraciji morate priložiti tudi potrdilo o svojem statusu (npr. pdf podpisane pristopne izjave), sicer vaš uporabniški račun ne bo aktiven. Vaš uporabniški račun bo aktiven, ko prejmemo vaše plačilo oz. v najkrajšem možnem času, če je razlog za to višja sila – težave s spletno banko, odsotnost, izklop interneta, izredne razmere,…). Plačilo poravnate ob registraciji. Vaš uporabniški račun bo aktiven, ko pregledamo vašo prijavo in ko se plačilo zabeleži (v roku osmih delovnih dni). V kolikor še niste član/članica in bi to želeli postati, morate najprej podpisati pristopno izjavo in poravnati članarino. Za postopkovne podrobnosti lahko pišete na [email protected]).
 • Člani/članice drugih sindikalnih organizacij, letna naročnina 69 € (Če ste član/članica druge sindikalne organizacije organizacije, imate po plačilu letne naročnine dostop do objav za obdobje dvanajstih mesecev. Ob registraciji morate priložiti tudi potrdilo o svojem statusu (npr. pdf podpisane pristopne izjave v sindikat, scan članske izkaznice), sicer vaš uporabniški račun ne bo aktiven. Vaš uporabniški račun bo aktiven, ko prejmemo vaše plačilo oz. v najkrajšem možnem času, če je razlog za to višja sila (npr. izklop interneta, težave s spletno banko, odsotnost, izredne razmere). Plačilo poravnate ob registraciji. Vaš uporabniški račun bo aktiven, ko pregledamo vašo prijavo in ko se plačilo zabeleži (v roku osmih delovnih dni). Za postopkovne podrobnosti lahko pišete na [email protected]).
 • Študentje, letna naročnina 49 € (Če ste študent, imate po plačilu letne naročnine dostop do objav za obdobje dvanajstih mesecev. Ob registraciji morate priložiti tudi potrdilo o svojem statusu, sicer vaš uporabniški račun ne bo aktiven. Plačilo poravnate ob registraciji. Vaš uporabniški račun bo aktiven, ko pregledamo vašo prijavo in ko se plačilo zabeleži – v roku osmih delovnih dni oz. v najkrajšem možnem času, če je razlog za to višja sila – izklop interneta, vojno stanje, druge izredne razmere,…).
 • Upokojenci in upokojenke, letna naročnina 29 € (Če izberete ta paket, imate po plačilu letne naročnine dostop do vseh objav za obdobje dvanajstih mesecev. Ob registraciji morate priložiti tudi potrdilo o svojem statusu, sicer vaš uporabniški račun ne bo aktiven. Plačilo poravnate ob registraciji. Vaš uporabniški račun bo aktiven, ko pregledamo vašo prijavo in ko se plačilo zabeleži (v roku osmih delovnih dni oz. v najkrajšem možnem času, če je razlog za to višja sila – izklop interneta, vojno stanje, druge izredne razmere,…).
 • Osebe, ki živijo od socialnih pomoči, letna naročnina 20 € (Če izberete ta paket, imate po plačilu letne naročnine dostop do vseh objav za obdobje dvanajstih mesecev. Ob registraciji morate priložiti tudi potrdilo o svojem statusu, sicer vaš uporabniški račun ne bo aktiven. Plačilo poravnate ob registraciji. Vaš uporabniški račun bo aktiven, ko pregledamo vašo prijavo in ko se plačilo zabeleži (v roku osmih delovnih dni oz. v najkrajšem možnem času, če je razlog za to višja sila – izklop interneta, vojno stanje, druge izredne razmere,…).
 • Mesečna splošna naročnina 19 € (Če izberete ta paket, imate po plačilu mesečne naročnine dostop do vseh objav za obdobje enega meseca. Plačilo poravnate ob registraciji. Vaš uporabniški račun bo aktiven, ko pregledamo vašo prijavo in ko se plačilo zabeleži (v roku osmih delovnih dni oz. v najkrajšem možnem času, če je razlog za to višja sila – izklop interneta, vojno stanje, druge izredne razmere,…).
 • Plačilo naročnine po vaših finančnih zmožnostih in po lastni volji. Velja kot mesečna naročnina.
  Vsi, ki bi želeli, če bi želeli, finančno podpreti avtorjevo javno delo, predvsem pa obstoj, urejanje »Ustavniškega bloga« in vsebine na njem ter obstoj in delovanje INŠTITUTA USTAVNIK – PRAVNI INŠTITUT DR. ANDRAŽA TERŠKA, a vam nobena od zgornjih možnosti ne ustreza, lahko po Vaši finančni in moralni presoji poljuben znesek nakažete na TRR inštituta. Plačilo je možno le prek UPN obrazca, na katerega boste vpisali poljuben znesek.

V kolikor prijava v Ustavniški blog ni uspela, vljudno prosimo, če preverite, da ste ob prijavi zapisali pravilno uporabniško ime in geslo (mora se ujemati s tistim uporabniškim imenom in geslom, ki ste ga vpisali tudi ob registraciji). V kolikor menite, da prijava ne dela, ker ste pozabili geslo, lahko geslo ponastavite. Prijava ne bo uspešna tudi v kolikor se sploh še niste registrirali in nimate dostopa. Prijava je lahko neveljavna tudi zato, ker pri registraciji niste posredovali vseh zahtevanih podatkov za aktivacijo vašega računa oz. ne ustrezate vsem zahtevanih pogojem, navedenih v Splošnih pogojih. V primeru, da ste izpolnili vse pogoje za registracijo in se kljub temu ne morete prijaviti, o tem obvestite skrbnika na e-naslov [email protected].

Pravica do dostopa do zaklenjenih člankov registriranemu uporabniku poteče, ko mu poteče obdobje, za katerega je sklenil registracijo z nakupom izbranega paketa. En teden preden vam poteče naročnina, boste prejeli tudi obvestilo na vašo e-pošto, da se vam kmalu izteče naročnina. Registrirani uporabnik lahko po preteku tega obdobja ponovno postanete, če se ponovno registrirate in izberete paket ter poravnate obveznosti. Do konca obdobja plačane članarine ni mogoče zahtevati njene povrnitve.

Obdelava osebnih podatkov

»Inštitut Ustavnik« se zaveda, da je varstvo osebnih podatkov temeljna človekova pravica in svoboščina, opredeljena tudi v Ustavi Republike Slovenije. S tem namenom bo inštitut z vašimi osebnimi podatki ravnal vestno in skrbno v skladu s pravnim redom in bo osebne podatke zbiral, obdeloval ter shranjeval samo z namenom, kot ga določa in dopušča zakonodaja o varstvu osebnih podatkov.

»Inštitut Ustavnik« osebne podatke obravnava kot strogo zaupne, zato se zavezuje, da vaših podatkov ne bomo posredovali nepooblaščenim tretjim osebam brez vaše privolitve.

»Inštitut Ustavnik« zbira in obdeluje zbrane osebne podatke za namen registracije, prijave in plačila na Ustavniški blog ter za potrebno komunikacijo z uporabniki. Vrste osebnih podatkov v zbirki: ime, priimek, e-naslov, uporabniško ime, geslo, naslov, poštna številka, kraj, e-naslov in izbrani paket. Registrirani uporabnik dovoljuje, da »Inštitut Ustavnik« navedene podatke zbira, shranjuje in jih obdeluje za lastne potrebe do časa, ko podatki več ne bodo služili svojemu namenu (to je, ko poteče registracija). V primeru, da bi potrebovali vaše podatke, vas bomo o tem obvestili, vam pojasnili zakaj jih potrebujemo, za kakšen namen jih bomo obdelovali in vas, v določenih primerih, prosili, da nam jih prostovoljno posredujete skupaj s soglasjem za njihovo obdelavo.

Z registracijo na Ustavniški blog registrirani uporabnik pooblašča upravljavca osebnih podatkov, Ustavniški blog, da obdeluje prejete osebne podatke, za namen opravljanja dejavnosti (pregled plačil registracije, obveščanje, druge upravljavske in administrativne aktivnosti v zvezi z delovanjem bloga).

Z registracijo na blog uporabnik izjavlja, da je seznanjen s tem, da upravljavec njegove osebne podatke obdeluje na podlagi (a), (b) in (d) točke 1. odstavka 6. člena UREDBE (EU) 2016/679, da bo upravljavec osebne podatke po poteku registracije na zahtevo prenehal obdelovati, da ima uporabnik od upravljavca pravico zahtevati dostop do svojih osebnih podatkov in njihov popravek (v primeru netočnosti), da se njegovi osebni podatki obdelujejo za namen delovanja bloga (vključno s pregledom plačil, z obveščanjem o poteku registracije in z drugimi obvestili upravljavca) in da je njihova obdelava potrebna za delovanje in razvoj bloga ter za uresničevanje interesov uporabnika.

Avtorsko delo in intelektualna lastnina

»Inštitut Ustavnik« ne odgovarja in ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitno škodo, nastalo zaradi netočnosti in celovitosti podatkov ter za kakršnekoli napake, pomanjkljivosti, spremenjene vsebine in nepopolne informacije, ki so vezane na vsebine drugih spletnih strani, ki so omenjene v člankih.

Vse informacije, ki jih vsebuje Ustavniški blog, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Brez izrecnega predhodnega pisnega dovoljenja avtorja je prepovedano vsakršno kopiranje, prepisovanje, spreminjanje, deljenje, razmnoževanje, javno prikazovanje in predvajanje, razširjanje v komercialne namene ter druge oblike uporabe avtorskega dela kot tudi uporaba podatkov oz. vsebin. Posamezni deli vsebin se smejo citirati, na način, kot to velja pri povzemanju vsebin z delnim citiranjem, ali pri pisanju strokovnih ali znanstvenih besedil. V tem primeru ujemanje z besedilom na blogu ne sme presegati 20%. V primeru kršitve te prepovedi je kršilec pravno in odškodninsko odgovoren. Po ugotovitvi kršitve teh pravil skrbnik bloga obvesti kršitelja o kršitvi in mu v plačilo pošlje račun v znesku 250 EUR. Enako skrbnik bloga ravna v primeru ugotovljenega nedovoljenega dostopa do vsebin na blogu in v primeru ugotovljene prevare uporabnika glede statusa ali plačila.

Kršitelj mora nemudoma odpraviti kršitev in plačati račun v roku 8 dni, skrbnika pa obvestiti o odpravi kršitve in plačilu ter mu posredovati materialni dokaz. Za vsa druga pravna vprašanja se ob nastanku razlogov za pravni spor uporablja veljavna zakonodaja v Republiki Sloveniji. 

»Inštitut Ustavnik« si pridržuje pravico, da spremeni vsebino člankov kadarkoli, na kakršenkoli način in ne glede na razlog brez predhodnega opozorila. Pri tem ne prevzema odgovornosti za kakršnekoli posledice takih sprememb.

Vse pravice, ki niso izrecno podeljene tukaj, so pridržane. Terjatve v zvezi z avtorskimi pravicami se rešuje v skladu z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah in z Zakonom o pravdnem postopku.

Druga nezakonita ali prepovedana uporaba

Na spletni strani https://andraz-tersek.si/ je prepovedano uporabljati kakršne koli naprave, programsko ali drugo opremo, z namenom, da bi vplivali ali škodovali na delovanje spletne strani ter zlorabljali njeno vsebino. Prepovedana je tudi uporaba kakršnihkoli robotov, pajkov ali drugih avtomatičnih naprav oziroma ročnih procesov z namenom nadzorovanja oziroma kopiranja spletne strani ali njene vsebine, brez vnaprejšnje odobritve avtorja spletne strani.

Kot registrirani uporabnik se obvezujete, da spletne strani ne boste uporabljali za nezakonite namene, niti je ne boste nedovoljeno uporabljali na način, ki bi lahko poškodoval, onemogočil, preobremenil ali kako drugače škodil spletni strani.

Spletna stran vam omogoča dostop do zaklenjenih člankov z uporabo uporabniških imen, gesel, kod in naprav. Vsebina kodiranih strani je zaupna in vam jo nudimo le za osebno uporabo. »Inštitut Ustavnik« si prisvaja pravico, da prepove uporabo vstopnih kod v vašem imenu, v kolikor ugotovi, da vaša uporaba ovira delovanje spletne strani oziroma se izrablja v korist drugih entitet.

Varnost

»Inštitut Ustavnik« si pridržuje pravico, da bo na tehnični ravni zagotavljal nemoteno uporabo spletne strani le za opremo (računalnike in drugo podobno strojno ali programsko opremo), ki je v širši uporabi. Dopušča se možnost, da pri določenem odstotku uporabnikov uporabniška izkušnja zaradi uporabe neprimerne opreme ali prepočasne spletne povezave ne bo optimalna.

»Inštitut Ustavnik« si prav tako pridržuje pravico do občasne nedostopnosti spletne strani zaradi potreb vzdrževanja, napak oziroma odpravljanja napak, nadgradenj opreme ali višje sile (izklop interneta, vojno stanje, izredne razmere,…). Inštitut ne odgovarja za škodo, materialno ali nematerialno, ki bi lahko nastala zaradi nedostopnosti spletnega mesta.

Uporabnik se izrecno zavezuje, da ne bo izvajal nobenih postopkov ali storitev, ki bi na nedovoljen način posegale v delovanje spletne strani. Pri tem »Inštitut Ustavnik« vse uporabnike, ki bi to pravilo kršili (npr. s spletnimi napadi, poskusom širjenja računalniških virusov, uporabo zlonamerne programske kode, izkoriščanjem morebitnih lukenj v programski kodi in podobno), izrecno opozarja, da bodo zoper zanje uporabljena vsa pravna sredstva za pregon tovrstnih dejanj.

Plačilni pogoji

»Inštitut Ustavnik« omogoča plačevanje preko:

 • Spletnega kartičnega plačila (Če ste plačilo izvedli na ta način, bo vaš uporabniški račun aktiven takoj in boste takoj lahko dostopali do vsebin.)
 • Univerzalnega plačilnega naloga (UPN) / Plačilo po predračunu (Če ste plačilo izvedli na ta način, bo vaš uporabniški račun, ob izpolnjevanju vseh pogojev, aktiven v roku osmih delovnih dni od dneva prejetja vašega plačila na TRR »Inštitut Ustavnik« oz. v najkrajšem možnem času, če je razlog za to višja sila – izklop interneta, vojno stanje, druge izredne razmere,… Plačilo poravnate ob registraciji.).

Podatki za nakazilo:

Ime prejemnika: INŠTITUT USTAVNIK
TRR (IBAN): SI56 0284 3026 5760 198
Naziv banke: NLB
Koda namena: OTHR
Namen plačila: USTAVNIŠKI BLOG – REGISTRACIJA
Referenca: SI00 dd/mm/yyyy

»Inštitut Ustavnik« bo kopije računov hranil v svojih evidencah in bodo registriranemu uporabniku dosegljivi na zahtevo. Zahteva za vpogled mora biti podana pisno vsaj tri delovne dni pred želenim vpogledom.

»Inštitut Ustavnik« si pridržuje pravico, da spremeni cene posameznih naročnin kadarkoli, na kakršenkoli način in ne glede na razlog brez predhodnega opozorila. Pri tem ne prevzema odgovornosti za kakršnekoli posledice takih sprememb.

Končne določbe

Za vse pravne spore, ki izhajajo iz uporabe spletne strani, se uporablja materialno pravo, ki velja v Republiki Sloveniji.

V primeru, da fizična ali pravna oseba, s katero je INŠTITUT USTAVNIK v pogodbenem odnosu, prekrši splošne pogoje in pravila o varovanju osebnih podatkov, bodisi tako, da jih nepooblaščeno razkrije tretji osebi bodisi z drugačno kršitvijo, je INŠTITUTU USTAVNIK dolžna plačati globo v višini 500 EUR.

V primeru, da tretja oseba prekrši splošne pogoje ali pravila o varovanju osebnih podatkov, bodisi tako, da jih nepooblaščeno razkrije tretji osebi bodisi z drugačno kršitvijo, je dolžna INŠTITUTU USTAVNIK plačati globo v višini 400 EUR.

V primeru, da član ali članica organizacije ali uporabnik in/ali plačnik storitev organizacije INŠTITUT USTAVNIK ali uporabnik Ustavniškega bloga prekrši splošne pogoje ali pravila o varovanju osebnih podatkov, bodisi tako, da jih nepooblaščeno razkrije tretji osebi bodisi z drugačno kršitvijo, je dolžna INŠTITUTU USTAVNIK plačati globo v višini 250 EUR.

V primeru nedovoljene uporabe ali razširjanja vsebin, ki so avtorsko delo organizacije ali so objavljene na Ustavniškem blogu in zanje ni določen prosti dostop, je storilec dolžan INŠTITUTU USTAVNIK plačati globo v višini 400 EUR.

Če je za organizacijo INŠTITUT USTAVNIK ali za njeno vodstvo ali za člana ali članico organizacije ali za uporabnika ali plačnika storitev organizacije ali Ustavniškega bloga ali za donatorja s kršitvijo splošnih pogojev ali pravil o varovanju osebnih podatkov nastala škoda, ki je večja od gole kršitve pravil, se ta lahko pred sodiščem ali v postopku mediacije uveljavlja v skladu z veljavno zakonodajo.

V primeru sporov in nesporazumov je pristojno sodišče v Kamniku.

Če so posamezne določbe pogojev uporabe neveljavne ali take postanejo, to ne vpliva na veljavnost ostalih določb.

Uporabniška podpora

V kolikor imate vprašanja v zvezi z načinom plačila kot član organizacije »Inštitut Ustavnik«, se za podrobnejše informacije obrnite na [email protected].

V kolikor imate dodatna vprašanja v zvezi z registracijo/prijavo, se za podrobnejše informacije obrnite na [email protected].

»Inštitut Ustavnik« na vaša sporočila, v zvezi z vprašanji, ki so že navedeni v Splošnih pogojih, ni dolžan odgovarjati.

Meni