Esej o spreminjanju ustave: vlada počne, kar ne bi smela, ne počne pa tistega, kar bi lahko in morala

Državna ureditev

Uvodoma pojasnim, da v slovenskem modelu ustavne demokracije (temeljski model[1]) po mojem prepričanju manjka en pomemben element: neposredna povezava spreminjanja ustave z ljudstvom. Ne zdi se mi namreč sprejemljivo, da ima Državni zbor RS monopol nad spreminjanjem ustave,[2] da ljudstvo lahko samo predlaga spremembo ustave, ne more pa je zahtevati in da je tudi referendumsko...

Še niste registrirani? Za dostop do zaklenjenih člankov na Ustavniškem blogu, se morate najprej registrirati. Z registracijo boste ustvarili svoj uporabniški profil, s katerim boste kasneje lahko dostopali do objav. Pri registraciji boste morali izpolniti obrazec za registracijo. Registracija je enkratno dejanje, ki ga izvedete zgolj enkrat. Sledite navodilom s klikom na »Registrirajte se«.

Registrirajte se

Prijavijo se lahko samo že registrirani uporabniki. Ko ste enkrat registrirani in imate svoj uporabniški profil že ustvarjen, se lahko prijavite s svojim uporabniškim imenom in geslom, s klikom na »Prijavite se«. Prijava ni mogoča brez predhodne registracije.

Prijavite se
Meni