Zoisove štipendije: izključitev vseh je diskriminacija, razumna vključitev ob različnostih je vladavina prava


— Država (oblast) je glasbenicam in glasbenikom odvzela pravico do uveljavljanja izjemnih dosežkov za leto 2020, kot pogoja za pridobitev Zoisove štipendije. Država pravi,  da je s tem zagotovila »pravičnost.« Pa jo res? Prepričan sem, da ne. Študentka na glasbeni akademiji kljub izjemnemu dosežku iz leta 2020 ni uspela z vlogo za pridobitev Zoisove štipendije...

Še niste registrirani? Za dostop do zaklenjenih člankov na Ustavniškem blogu, se morate najprej registrirati. Z registracijo boste ustvarili svoj uporabniški profil, s katerim boste kasneje lahko dostopali do objav. Pri registraciji boste morali izpolniti obrazec za registracijo. Registracija je enkratno dejanje, ki ga izvedete zgolj enkrat. Sledite navodilom s klikom na »Registrirajte se«.

Registrirajte se

Prijavijo se lahko samo že registrirani uporabniki. Ko ste enkrat registrirani in imate svoj uporabniški profil že ustvarjen, se lahko prijavite s svojim uporabniškim imenom in geslom, s klikom na »Prijavite se«. Prijava ni mogoča brez predhodne registracije.

Prijavite se
Meni