O pomenu USTAV (za »ustavno demokracijo«)[1]


dr. Andraž Teršek Ustavna demokratična država je pravzaprav nastala v času, ko so se tradicionalne oblike avtoritete umaknile racionalno-zakonitim oblikam. Kot najvišji pravni in politični dokumenti so ustave v demokratizirajočih se družbah začele nastajati v času, ko se je v predhodno utemeljevano legitimnost oblasti s sklicevanjem na božjo voljo in božanske pravice kralja vzpostavil dvom....

Še niste registrirani? Za dostop do zaklenjenih člankov na Ustavniškem blogu, se morate najprej registrirati. Z registracijo boste ustvarili svoj uporabniški profil, s katerim boste kasneje lahko dostopali do objav. Pri registraciji boste morali izpolniti obrazec za registracijo. Registracija je enkratno dejanje, ki ga izvedete zgolj enkrat. Sledite navodilom s klikom na »Registrirajte se«.

Registrirajte se

Prijavijo se lahko samo že registrirani uporabniki. Ko ste enkrat registrirani in imate svoj uporabniški profil že ustvarjen, se lahko prijavite s svojim uporabniškim imenom in geslom, s klikom na »Prijavite se«. Prijava ni mogoča brez predhodne registracije.

Prijavite se
Meni