Pasivna volilna pravica v slovenskem ustavnem redu in ustavnost volilne zakonodaje


Moralna presoja, ali pa moralna opredelitev do temeljnih vprašanj glede skupnega življenja v politični skupnosti, pomeni enega od elementov, ki politično skupnost opredeljuje kot takšno. Njeno identiteto. Kadar politična skupnost, ki je narod, vzpostavi državo in se oblikuje v nacijo, koncept naroda (skupnost s skupno zgodovino, tradicijo, navadami… in s pravico do politične samoopredelitve za...

Še niste registrirani? Za dostop do zaklenjenih člankov na Ustavniškem blogu, se morate najprej registrirati. Z registracijo boste ustvarili svoj uporabniški profil, s katerim boste kasneje lahko dostopali do objav. Pri registraciji boste morali izpolniti obrazec za registracijo. Registracija je enkratno dejanje, ki ga izvedete zgolj enkrat. Sledite navodilom s klikom na »Registrirajte se«.

Registrirajte se

Prijavijo se lahko samo že registrirani uporabniki. Ko ste enkrat registrirani in imate svoj uporabniški profil že ustvarjen, se lahko prijavite s svojim uporabniškim imenom in geslom, s klikom na »Prijavite se«. Prijava ni mogoča brez predhodne registracije.

Prijavite se
Meni