Ustava in ustavništvo: razlikovanje in utemeljitev pojma


     Izraza ustavništvo in neoustavništvo (s tujko »konstitucionalizem« in »neokonstitucionalizem«), tudi novo ustavništvo (novi konstitucionalizem, tudi poliberalno ustavništvo), sta med najpogostejšimi izrazi, ki se uporabljajo v sodobni ustavnopravni teoriji. V slovenskem jeziku bi ju bilo primerno nadomestiti z bolj domačima, čeprav na novo skovanima ustreznicama “ustavništvo” in “novo ustavništvo”.[1] Bistvo sodobnega evropskega ustavništva je večplastno....

Še niste registrirani? Za dostop do zaklenjenih člankov na Ustavniškem blogu, se morate najprej registrirati. Z registracijo boste ustvarili svoj uporabniški profil, s katerim boste kasneje lahko dostopali do objav. Pri registraciji boste morali izpolniti obrazec za registracijo. Registracija je enkratno dejanje, ki ga izvedete zgolj enkrat. Sledite navodilom s klikom na »Registrirajte se«.

Registrirajte se

Prijavijo se lahko samo že registrirani uporabniki. Ko ste enkrat registrirani in imate svoj uporabniški profil že ustvarjen, se lahko prijavite s svojim uporabniškim imenom in geslom, s klikom na »Prijavite se«. Prijava ni mogoča brez predhodne registracije.

Prijavite se
Meni